woensdag 15 juni 2016

Voorlezen uit Mosselvogel in de Stadsbieb Den Bosch

Het is bijna zomervakantie!  Dat betekent geen school en alle tijd om te spelen en natuurlijk ook te lezen! Met het boek: ‘Mosselvogel’ kom je vast in de stemming. Het  verhaal gaat over vogels, vakantie en vriendschap en is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar.

Riska is nieuw op de camping en heeft nog geen vrienden. Lastig, als je best verlegen bent. Maar dan komt ze Sjoerd tegen. Ze ruilt haar haaientand tegen zijn mossel. Dat lijkt een slechte ruil, totdat de schelp opengaat. Er zit een diertje in, met rode donsveertjes. Als ze ook nog een snavel ziet, weet Riska het zeker: dit is geen mossel, maar een vogel! Het diertje is zo bijzonder dat Riska en Sjoerd hun ontdekking geheimhouden. Maar hoe lang kan dat? En is de camping wel veilig voor hun mosselvogel?
Het verhaal werd geschreven door Jeanet Kingma en geillustreerd door Myriam Berenschot. Het boek is uitgegeven door Clavis.

Op vrijdagmiddag 24 juni lees ik voor uit ‘Mosselvogel’ in de Stadsbieb.  Ook vertelt ik aan de hand van foto’s en een schetsboek iets over het maken van het verhaal.  Want de camping in het boek zou zomaar een echte camping kunnen zijn. En hoe kom je eigenlijk bij een ‘mosselvogel’? Aansluitend maak je zelf een een fantasievogeltekening . Bovendien worden er onder de deelnemers een aantal kleine ‘mosselvogeltjes’ verloot. Getekend met rode inkt en gesigneerd door illustrator Myriam Berenschot. Wil je ook het boek laten signeren? Neem het dan mee.
Het boek is o.a. te koop bij boekhandel Heinen.
Stadsbieb
vrijdag 24 april
15.00 16.15


(kinderen vanaf ongeveer 8 jaar)



Zie: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten